PAKKORUOTSIN OPETUS HALVEKSUU KANSALAISMIELIPIDETTÄ

Koulujen uuden opetussuunnitelman mukaan pakollisen B-kielen eli Ruotsin opetus alkaisi jo kuudennella luokalla nykyisen seitsemännen luokan sijaan. Pakkoruotsin opetuksen muuttamisen vapaaehtoiseksi on tehty kansalaisaloite. Aloitteen jalostuminen lakialoitteeksi on epävarmaa, vaikka 70% äänestäjistä vastustaa pakkoruotsia. Valiokunta antaa asiasta selvityksen 11.11.2014.

RKP:n rooli hallituksessa on hyväksyä kaikki muut asiat, paitsi pakkoruotsin opetuksen lopettamisen. RKP:lle riittää, että kieliasia on heille mieleinen. Jos tällaisia yksinkertaisia asioita ei osata hoitaa kuntoon, niin miten voimme odottaa vakuuttavaa politiikkaa paljon vaikeammissa asioissa? Kuvastaa melkoista halveksuntaa veronmaksajia kohtaan pitämällä kallista ja hyödytöntä järjestelmää yllä.

MOT-ohjelman mukaan RKP:llä on miljardisäätiöitä ja rahavirtoja niistä moneen suuntaan, mutta ei rikostutkintaa. Laissa on säätiöiden mentävä aukko poliittisen lahjonnan suhteen. Säätiörahojen verovapauden vaatimus on, että ne käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Puolue on istunut yhtäjaksoisesti hallituksissa 40 vuotta. Olisi kiinnostava tietää, ovatko entiset ja nykyiset hallituspuolueet manipuloitu RKP-säätiöiden rahalla?

Koulujen pakkoruotsin poisto merkitsisi myös pakkovirkamiesruotsin poistamista. Siksi RKP puolustaa pakkoruotsia niin voimakkaasti. Kyse on ainoastaan Ruotsinkielisten etuoikeutetusta asemasta. Suurin osa Suomalaisista ei tarvitse Ruotsinkieltä ja sen opiskelu on pois jostain muusta. 95 % kansasta opettelee 5 prosentin äidinkieltä voidakseen olla vuorovaikutuksessa tämän vähemmistön kanssa. Eli satoja Suomenkielistä on turvaamassa yhden Ruotsinkielisen palvelut. Vain 2% Euroopasta ja 0,2% maailmasta puhuu ruotsia.

Korkeakouluihin ja yliopistoihin on Ruotsinkielisten kiintiöt. Kouluihin tulisi päästä omalla osaamisellaan, eikä kielellisen taustan perusteella. Miltä tuntuu siitä Suomenkielisestä, jolla on paremmat arvosanat, mutta jäi ilman opiskelupaikkaa, koska on Suomenkielinen? Suomi on ollut virallisesti kaksikielinen maa itsenäistymisestään lähtien, ja toisen kotimaisen kielen opiskelu ja osaaminen ollut kaikille pakollista vasta 30-40 vuotta, poliittisen lehmänkaupan takia. Perustuslaki eikä EU vaadi jokaista suomalaista opiskelemaan toista kotimaista.

Pelastus-, turvallisuus-, terveydenhoito- ja koulutusjärjestelmiämme on rankalla kädellä ajettu alas. Ainoa kohde, josta Suomessa ei ole vielä tingitty, on Suomen keinotekoinen kaksikielisyys. Kuntaliitoksissa Ruotsinkielisyys voi aiheuttaa suuria taloudellisia menoja ei-ruotsinkielisille kunnille. Pakkoruotsin aiheuttama suurin kustannus on Suomen alentunut kilpailukyky suomalaisten kapean kielivarannon takia. Pakkoruotsi on turha ja kallis jäänne, joka heikentää kilpailukykyämme ja kansantalouttamme.

Jos pakkoruotsin opetus haluttaisiin oikeasti lopettaa, se vaatisi hallituksen ilman RKP:tä. Se taas ei onnistu, jos PS ei ole hallituksessa, koska kaikkien entisten ja nykyisten hallituspuolueiden sympatiat ovat pakkoruotsin opetuksen puolella. Hallituspuolueet valitaan eduskuntavaalien jälkeen. Vaalien lopputulos taas on äänestäjien käsissä.

Jenni Lastuvuori Eduskuntavaaliehdokas 2015 (Ps)

1.6 (32.31%) 13 votes
Laita jakoon

3 thoughts on “PAKKORUOTSIN OPETUS HALVEKSUU KANSALAISMIELIPIDETTÄ

 1. Marcus
  maaliskuu 16, 2015 at 21:09

  ”Pakkoruotsin aiheuttama suurin kustannus on Suomen alentunut kilpailukyky suomalaisten kapean kielivarannon takia. Pakkoruotsi on turha ja kallis jäänne, joka heikentää kilpailukykyämme ja kansantalouttamme.”

  Olisi kiinnostavaa nähdä jotain faktaa joka tukee näitä väitteitä, eteenkin viimeinen lause : ”Pakkoruotsi on turha ja kallis jäänne, joka heikentää kilpailukykyämme ja kansantalouttamme.”

  Tilastoja tai muuta materiaalia olisi hienoa nähdä, eikä vaan PS-propagandaa, kiitos! 🙂

  1. maaliskuu 19, 2015 at 12:15

   Jo pelkästään se, että ruotsalaisilla on kielipoliittisesti etu kansaivälisillä markkinoilla, koska eihän heillä ole toisena pakollisena kielenä mitään marginaalikieltä, joka on täysin turha globaalissa mittakaavassa. Jo ainoastaan EU:n alueella Ruotsia puhuu alle 2% väestöstä.

  2. jaska
   maaliskuu 23, 2017 at 17:50

   Kyllä niitä tilastoja on. mutta niistä kun ei saa puhua. Koska pitää olla globaali ja monikiellisyys on rikkaus. Ja paskat ainoa asia miksi pakkoruotsia on on siksi että muuten kukaan ei sitä puhuisi. Ja koska näin olisi voitaisiin poistaa ruotsin kieli lehdistä tv:stä katukylteistä ja ihan kaikesta. Ja sehän ei käy hurreille luulevat vieläkin olevansa ohjaksissa. Ja eivät noi hurrit suomea halua puhua vaikka osaisivatkin. Pitävät omaa kieltää parempana ja hienompana. Tämä on se syy miksi ruotsia ei saa poistaa kouluista. Paljon parempi olisi poistaa ruotsi ja ainoa pakollinen kieli suomessa on suomi. Valinnaiset kielet voisivat olla esim. juuri englanti. Koska kansain välisesti tarpeellinen. Toinen maailman laajuisesti tärkeä voisi olla espanja,kiina,venäjä koska naapurimmen paljon bisnestä tehdää sen kanssa. Myös saksa on iso kauppakumppani. mutta siis ymmärsit varmaankin pointtini.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.